Elle Lazarov

Kaikki blogit puheenaiheesta Jalkapallo

Kun systeemi sakkaa ja prosessi polkee paikallaan – Bana Lehkosuo ulos!

 

Antti Muurinen ja Klubin nykydynastian perustukset

Katsoo asiaa miltä kantilta tahansa, on Helsingin Jalkapalloklubi kiistatta suomaisista jalkapalloseuroista se suurin ja kaunein. HJK:n viimeisimmän menestysdynastian perusti vajaa vuosikymmen sitten legendaarinen päävalmentaja Antti Muurinen, joka palautti Klubin Veikkausliigan kultakantaan pitkän kuivan jakson jälkeen vuonna 2009. Muurisen johdolla Klubi napsi neljä perättäistä Veikkausliigan mestaruutta ja loi dynastian, jota on ollut vaikea horjuttaa.

Kuningas jalkapallo ja kesäteatteri

Jalkapallon MM-kisojen alkulohkon ottelut on kohta tapulteltu. Lajihienouksien ja kisafiiliksen ohella puheenaiheeksi ovat nousseet ihan muilta estradeilta kuin viheriöiltä tutut elkeet ja manööverit.

Näytös 1 – filmaaminen

Jalkapalloon on pesiytynyt uskomaton tapa filmata ja kalastella vapaapotkuja. Loukkaannutaan hipaisusta ja kieriskellään nurmikolla kuin kuoleman kielissä.

Näyttää välillä aivan komedialta, kun miljoonia euroja tienaavat, lihaksikkaat urheilutähdet kaatuvat dramaattisesti hennosta henkäisystäkin.

Hurra, hurra, hurra Svarge!

Ruotsi voitti Meksikoa 3-0. Meksikolaiset ilahtuvat katsomossa ja ilon syy oli se, että Saksa oli häviämässä Korealle. Pienestä tai suuresta asiasta se lohtu on kiinni. Kiitos eteläkorealaisille!

Hurra, hurra, hurra Svarge!

Hurra, hurra, hurra Svarge!

Ruotsi voitti Meksikoa 3-0. Mmeksikolaiset ilahtuvat katsomossa ja ilon syy oli se, että Saksa oli häviämässä Korealle. Pienestä tai suuresta asiasta se lohtu on kiinni. Kiitos eteläkorealaisille!

Hurra, hurra, hurra Svarge!

Jalkapallohullujen juhlaviikot

Jalkapallohullujen juhlaviikot alkavat ensi viikolla. Venäjällä järjestettävää MM-turnausta seurataan kaikkialla maailmassa. Kyseessä on maailman suosituin urheilutapahtuma. Ja vaikka Suomi ei mukana olekaan, innostus meilläkin on valtava.

Eräänlaisen ennätyksen tekee Yleisradio, joka pohjustaa MM-kisoja 24 tunnin suoralla erikoislähetyksellä, joka alkaa Yle Puheen kanavalla tänään lauantaina (9.6.) klo 12. Puhetta futiksesta tulee yötä päivää: https://yle.fi/urheilu/3-10241138 Meniköhän vähän överiksi?

Omassa lajissaan maailman paras

Manchester Unitedin jalkapallojoukkueen nykyinen päävalmentaja José Mourinho on omassa lajissaan maailman paras. Seurajoukkueiden managerina hän on voittanut niin paljon Portugalissa, Espanjassa, Italiassa ja Englannissa, ettei hänen veroistaan toista ole.

Mourinho on todellakin omassa lajissaan monella tavalla. Hän on ristiriitainen persoona, röyhkeä kuin Trump, provokaattori, joka edustaa monelle jalkapallon kielteisiä puolia. Melko sietämättömän kuvan miehestä saakin, kun lukee hänestä tehdyn henkilökuvan (Julien Wolff: José Mourinho - Omassa lajissaan, Minerva 2018).

Australialaisen kriketin musta hetki

Moni suomalainen tuskin on seurannut australiaisen kriketin vuosikausiin suurinta skandaalia otsikoita pidemmälle, lyhyt yhteenveto on siis tarpeen.


 Australialaiset pelaajat syyllistyivät maaottelussa Etelä-Afrikkaa vastaan Kap-kaupungissa krikettipallon rouhimiseen hiekkapaperilla. Kundit lääppivät kentällä vähän enemmän pitoa pallon pintaan. Temppu paljastui televisiokuvista ja maailma katosi yhtäkkiä maajoukkueen alta. https://

Palloilua

 

 

Olen pitänyt puolentoista viikon taukoa pallopeleistä satunnaisia eteen putkahtaneita klippejä lukuunottamatta, olo on yllättävän hyvä.

 

Rugbymatsin voi aina korvata lukemisella tai elokuvalla ja jalkapallon sijaan kuunnella poliittisia podcasteja tai äänikirjaa. Lyhyen kokeilujakson perusteella vieroitusoireita tai yleistä elämän huononemista ei moisesta seurannut. Jokaista hetkeä, ei tarvitse täyttää pomppivan pallon katsomisella.

 

Huuhkajat haastaa Kreikan, Unkarin ja Viron

Suomen jalkapallomaajoukkue​elle, tuttavallisemmin Huuhkajat, arvottiin tänään (24.1.2018) paikka UEFA Nations Leaguen C-liigassa. Kyseinen turnaus järjestetään ensimmäistä kertaa syksyllä ja se huipentuu ensi vuoden kesän loppuotteluihin. Etukäteen jalkapalloilun edustusjoukkueet oli sijoitettu oman menestystasonsa mukaisiin liigoihin, joista sitten tänään arvottiin omiin lohkoihin 3-4 joukkuetta. Oman liigansa voittajille on tarjolla paikka EM-turnaukseen, mikäli se ei selvitä sinne tietään "normaalien karsintojen" kautta. 

Uskomatonta!

Italia jää pois jalkapallon MM-kisoista 60 vuoteen. Se varmistui eilen maanantai-iltana.

"Italia pelasi MM-jatkokarsinnan toisessa osassa 0-0 -tasapelin Ruotsin kanssa. Ruotsi oli voittanut ensimmäisen osan 1-0 ja eteni MM-kisoihin." Ruotsi! Uskomatonta!

Olen vannoutunut Italian fani ja ymmärrän, että tämä on sykkä päivä italialaisille.

Kai nyt voin liputtaa Ruotsia.  Elämä jatkuu. :)

Julkaise syötteitä